Obchody 1 maja w Wielkopolsce

1 maja uczestniczyliśmy nie tylko w warszawskich obchodach, ale także w wielu miejscach naszego województwa.

Poznań - złożyliśmy wiązankę kwiatów pod miejscem pierwszego poznańskiego protestu na Placu Bernardyńskim, a następnie współorganizowaliśmy obchody pod poznańskimi krzyżami Czerwca 1956.

Czołowo - oddaliśmy hołd Marcinowi Kasprzakowi, pionierowi ruchu socjalistycznego w Poznaniu.

Piła - złożyliśmy symboliczne wiązanki kwiatów w ważnych dla pilskiego ruchu robotniczego miejscach.

Konin - wzięliśmy udział w pochodzie dziękczynnym dla kopalni, która pomogła w budowie miasta. Na uroczystościach głos zabrali nasi przedstawiciele.

Turek - zorganizowaliśmy uroczystości pierwszomajowe wraz z poczęstunkiem.

Ponadto działacze Młodej Lewicy rozdawali róże symbolizujące ruch robotniczy w Kaliszu oraz Nowym Tomyślu.

344807116 907834226961914 6853538112391753717 n
344730310 964190827920979 5029879910438120089 n
344589794 1625406044605597 2815147477622407745 n
344170823 1249496589260578 7841682720053556187 n
344579614 6144979178930117 7533842740761400876 n
344419365 955950182095550 8208875059783544840 n
344538743 210684861678859 8955870490898152619 n
344539805 227988763206436 8875763513409560300 n

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!